Timetable of the U International Neutrino Summer School 2010
Time topics lecture's name  
8/22(Sun)    lecture's place: Shin Yokohama Prince Hotel 3F "serenade"   
17:00-19:00 Reception & registration    
8/23(Mon)    lecture's place: Shin Yokohama Prince Hotel 3F "serenade"    
 8:30-9:30 Registration    
9:30-11:30 Lecture1 Neutrino Oscillations B.Kayser 120min 
   Lunch
13:00-14:20 Lecture2 Accelerator Experiments with Conventional Beams S.Wojcicki 80min 
   Break
14:40-16:00 Lecture3 Experiments with Reactor Neutrinos I.Gil-Botella  80min
   Break
16:20-17:40 Lecture4 Experiments with Atmospheric Neutrinos T.Kajita 80min 
   Dinner
19:40-20:40 Q&A lecture1-4 B.Kayser, S.Wojcicki, I.Gil-Botella, T.Kajita  
8/24(Tue)    lecture's place: Shin Yokohama Prince Hotel 3F "serenade"  
 9:00-11:00 Lecture5 Experiments with Solar Neutrinos Y.Suzuki 120min 
   Break    
11:00-11:30 Q&A lecture5  Y.Suzuki 30min 
   Lunch     
13:30-14:30 Lecture7 (2) Light Neutrinos in Cosmology (1) S.Pastor  60min 
   Break    
15:00-21:00  1  Excursion    
21:00-22:00 Lecture7 (2) Light Neutrinos in Cosmology (2) S.Pastor  60min 
22:00-22:30 Q&A lecture7  S.Pastor  
8/25(Wed)    lecture's place: Shin Yokohama Prince Hotel 3F "serenade"
 8:30-9:50 Lecture8 Super-nova Neutrino Physics G.Raffelt 80min 
   Break    
10:10-11:30 Lecture9 Lepto-genesis M.Raidal  80min 
   Lunch     
 13:00-15:00 Lecture10 Double Beta Decay Experiments G.Gratta 120min 
   Break     
15:20-16:40 Lecture11 Grand Uinification Theory J.Hisano 80min
   Dinner     
 19:40-20:40 Q&A lecture8-11 G.Raffelt, M.Raidal, G.Gratta, J.Hisano  
8/26(Thu)    lecture's place: Shin Yokohama Prince Hotel 3F "serenade"       
 8:30-9:50 Lecture12 Proton decay M.Shiozawa 80min
   Break     
 10:10-11:30 Lecture13 High Energy Astrophysical Neutrinos F.Halzen  80min
   Lunch     
 13:00-14:20 Lecture14 Cosmic Ray Physics T.Terasawa 80min
   Break     
 14:40-16:00 Lecture15 Geo Neutrinos F.Mantovani  80min 
   Break      
16:20-17:40 Lecture16 Muon Rare Decay Experiments T.Mori 80min 
   Dinner      
  19:40-20:40 Q&A lecture12-16  M.Shiozawa, F.Halzen, T.Terasawa, F.Mantovani, T.Mori 
8/27(Fri)    lecture's place: Shin Yokohama Prince Hotel 3F"serenade"       
8:30-9:50 Lecture17 Lepton Flavor Violation Y.Okada  80min 
   Break     
 10:10-11:30 Lecture18 Superconducting Magnet Technologies for Particle Physics T.Ogitsu 80min
   Lunch        
  13:00-14:20 Lecture19 How to make Neutrino Beams K.Nishikawa 80min 
   Break      
 14:40-15:40 Q&A lecture17-19     
 19:00-21:00 Banquet (on excursion cruiser from YAMASHITA Park)  
8/28(Sat)    To J-PARC tour     
8:00-    1 Departure    
8/29(Sun)    lecture's place: Ibaraki Quantum Beam Research Center (IQBRC) 2F    
 8:50-9:00 NBI1  Project Overview (1): Introduction to Tokai Sessions Y.Fujii   10min 
 9:00-9:40 NBI1  Project Overview (2): NuMI+NOvA overview and status S.Childress   40min 
 9:40-10:20 NBI1  Project Overview (3): Overview of T2K facility H.Kakuno   40min 
   Break    
 10:40-11:10 NBI2 Project Overview (4); CNGS operational performance E.Gschwendtner  30min 
 11:10-11:30 NBI2 Project Overview (5); Overview of MiniBoone R.Stefanski  20min 
   Lunch     
 13:00-13:30 NBI3 Proton Target (1); Introduction to the Targetry T.Nakadaira  30min 
 13:30-14:00 NBI3 Proton Target (2); NuMI target experience and NOvA/LBNE target design J.Hylen  30min 
   Break     
 14:20-15:00 Lecture20 Water Cherenkov detectors  Y.Takeuchi  40min 
   Break     
 15:10-15:50 Lecture21 Liquid Argon TPC detectors  T.Maruyama  40min 
   Break      
 16:00-16:40 Lecture22  Detectors with Liquid Scintillator M.Yeh  40min 
   Break      
 16:50-17:30 Lecture23  Other Neutrino Detectors K.McFarland  40min 
   Break      
 17:40-18:50 Q&A NBI1-3 lecture20-23   
8/30(Mon)    lecture's place: Ibaraki Quantum Beam Research Center (IQBRC) 2F        
 9:10-9:35 NBI4 Horn, TS, Remote (1); Horn Overview E.Zimmerman  25min 
 9:35-9:55 NBI4 Horn, TS, Remote (2); Horn technical challenges L.Bartoszek  20min 
 9:55-10:25 NBI4 Horn, TS, Remote (3); Introduction to the Secondary Beamline Y.Yamada  30min 
 10:25-10:50 NBI4 Horn, TS, Remote (4); Remote handling system a la TRIUMF/T2K C.Mark  25min 
   Break     
 11:10-12:00 Lecture24 Superbeam long baseline neutrino experiments T.Kobayashi  50min 
  Lunch    
 13:00-13:50 Lecture25 Neutrino Factories S.Geer  50min. 
   Break      
 14:10-14:50 Lecture26 Beta Beams; physics case M.Mezzetto  40min. 
   Break      
 15:00-15:40 Lecture27 Beta Beams: Beam developments  E.Wildner  40min. 
   Break      
 16:00-17:20 Q&A NBI4 / lecture24-27    60min 
   Break      
 17:40-18:50 poster session    70min 
8/31(Tue)    lecture's place: Ibaraki Quantum Beam Research Center (IQBRC) 2F      
 9:00-9:30 NBI5 Flux Measurement and MC (1); Neutrino Flux   L.Loiacino  30min
 9:30-10:00 NBI5 Flux Measurement and MC (2); Flux Measurement  M.Yokoyama  30min
   Break      
 10:20-11:40 Concluding Remarks for INSS2010  A.Rubbia  80min 
  Farewell Lunch      
Copyright © 2009 KEK. All Rights Reserved.